ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКултураНовини

Септември в Европейската столица на културата започва с куп културни събития

Националните есенни изложби и Седмицата на съвременното изкуство се откриват днес

ЪПСУРТ разтърсват Младежкия хълм

Най-наситеният откъм културни събития месец в Европейската столица на културата започва подобаващо днес. Публиката ще трябва да избира измежду куп събития на много локации, като някои от тях ще могат да се съчетаят. Пироните в програмата на 1 септември са три.

В 18 часа се откриват Националните есенни изложби в Стария град. Къщите музей в архитектурния резерват ще заживеят с работите на девет творци, които са работили по темата Поетики на образа.

Час по-късно в Баня Старинна и в СКЛАД се открива Седмицата на съвременното изкуство с тема „Изкуство. Без граници. Пловдив.”. Куратори са Илина Коралова и Емил Миразчиев, а участниците са Бил Виола, Надя Генова, Група 7+1 (Йоханнес Артинян, Панчо Куртев, Илко Николчев, Камен Цветков), Стоян Дечев, Севдалина Кочевска, Таус Махачева, Емил Миразчиев, Бенедикт Партенхаймер, Ния Пушкарова, Делфин Рейст, Уте Рихтер, Юлиан Розефелд, scenocosme, FAMED, Марико Хори, Венелин Шурелов.

Най-яркото събитие вечерта е концертът на ЪПСУРТ на Младежкия хълм, част от фестивала Shake That Хълм. Хип-хоп законодателите ще разтърсят голямата сцена след 21ч.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Ако Лардева -акад. проф. д-р инДж. от килийната АМТИ (+И+ЦИРК) предсталява (отново, и пак без истинските СБХ) изложбите, то -ОТНОВО- БЕЗ НАС.
    Гола вОда.
    С кои се харесват чак толкова, та се потупват по рамо не знам и хич не ме интересува, но Изложбите щом не са ЖУРИРАНИ а само уредени от кураторКА – харесвайте си ги, аз тоя път няма да си троша токчетата по калдаръма като Калдаръм кокона.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина